BREAKING NEWS

Efectele miraculoase ale uleiului de cocos

Femeile sunt capabile sa dea sume exorbitante de bani pe produsele cosmetice care promit sa le faca sa arate cat mai bine. Nu este un secret pentru noi faptul ca femeile isi doresc sa fie cat mai frumoase, sa arate cat mai bine si sa fie mai mereu in centrul atentiei.

Ei bine, in defavoarea anumitor produse cosmetice costisitoare, exista anumite remedii naturiste care pot contribui semnificativ la sanatatea si frumusetea organsimului. Unul dintre aceste produse este uleiul de cocos care poate face adevarate miracole pentru frumusetea si sanatatea corpului.

Uleiul de cocos este recunoscut deoarece are capacitatea de a ingriji parul, de a inlatura stresul, de a mentine nivelul de colesterol din organism, ajuta la pierderea in greutate, creste imunitatea, are efecte pozitive asupra metabolismului si a digestiei, inlatura problemele la rinichi, este bun pentru ingrijirea dentara, ofera rezistenta oaselor si lista poate continua.

In continuare vom discuta despre modalitatea prin care uleiul de cocos poate face minuni. Iata cum poate fi folosita aceasta licoare:

Ingrijirea parului

Parul este foarte important pentru fiecare femeie. Ei bine, uleiul de cocos este unul dintre cele mai bune produse naturale care ajuta la ingrijirea parului. El contribuie la o crestere sanatoasa a parului, oferindu-i stralucire si frumusete. Uleiul de cocos se aplica la nivelul parului printr-un masaj regulat al scalpului, asigurand lipsa matretii, a paduchilor si a oualor acestora, contribuind si la hidratarea scalpului.

Uleiul de cocos poate fi considerat un balsam excelent care ajuta foarte mult la cresterea parului. El are in compozitia sa proteinele necesare pentru a hrani si reface parul deteriorat. Aceste proprietati spun ca uleiul de cocos este din ce in ce mai folosit in industria cosmetica.

Ingrijirea pielii

Pielea este de asemenea importanta si are nevoie de o ingrijire speciala, mai ales acum, in sezonul rece. Uleiul de nuca de cocos este absolut excelent pentru masarea pielii, actionand la fel ca o crema hidratanta pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea uscata.

Uleiul de cocos poate fi comparat cu uleiul mineral, insa cel dintai nu ofera niciun efect secundar asupra pielii. El poate fi folosit cu succes pe diferite zone cu probleme precum psoriazisul, dermatita, infectii si eczeme. Asadar, uleiul de cocos este ingredientul de baza pentru conceperea produselor cosmetice.

Pierderi in greutate

Pentru ca toate femeile isi doresc sa arate cat mai bine si sa slabeasca cateva kilograme, nu trebuie sa omitem faptul ca uleiul de cocos este util si in acest sens. Uleiul de nuca de cocos este foarte avantajos in reducerea greutatii. Acesta contine acizi grasi cu lanturi mijlocii si lungi, care ajuta la eliminarea greutatii in exces. De asemenea, este usor de digerat si ajuta la o functionare sanatoasa a sistemelor de tiroida si enzime. Mai mult, acesta creste metabolismul organismului prin eliminarea stresului, astfel arzand mai multa energie si ajutand persoanele obeze si supraponderalii sa reduca greutatea corporala. De aceea persoanele care locuiesc in zonele tropicale de coasta si care consuma ulei de cocos zi de zi ca ulei de gatit, nu sunt in mod normal grasi, obezi sau supraponderali.

Digestia

Uleiul de cocos este foarte bun si pentru digestie. El poate fi folosit ca si ulei pentru gatit deoarece ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, prevenind probleme ale stomacului si ale digestiei, ajutand si colonul iritabil.

Uleiul de cocos are in componenta lui grasimi saturate care au proprietati antibacteriene si ajuta foarte mult lupta impotriva bacteriilor, ciupercilor, parazitilor care provoaca indigestie. In plus, uleiul de cocos ajuta la absortia elementelor nutritive precum vitaminele, aminoazicii sau mineralele.

Ingrijire dentara

Uleiul de cocos are in compozitia sa calciu, un element foarte important pentru sanatatea dintilor. Acest ulei faciliteaza absortia calciului in organism si ajuta la obtinerea unor dinti puternici.

« »
1 Comments

    Tania

    15/02/2016 at 12:43

    Am scris și eu despre beneficiile uleiului de cocos pentru păr pe blog: https://goo.gl/Eae0AO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *