Clanuri puternice, gladiatori neinfricati, demoni care ataca creaturi inferioare, personaje din desene animate pornite in aventuri fascinante, turnuri aparate de eroi care par invincibili, zombii de speriat, roboti din viitor, vrajitori si magi puternici sau animale dezlantuite. Toate aceste expresii reprezinta jocuri de strategie, o mica parte din ceea ce aceste jocuri interactive ofera utilizatorilor.
Ce m-a fascinat pe mine la acest tip de jocuri? Raspunsul este foarte simplu: gandirea strategica! Consider ca este foarte bine sa stai relaxat (la birou, in metrou, acasa, in excursie), cu un calculator (laptop, tableta sau chiar smartphone) langa si sa pornesti in misiuni a caror reusita depinde doar de cat de strateg esti. Ma fascineaza sa vad cum armata pe care eu am format-o, careia eu i-am acordat abilitatile si armele pe care le are, reuseste sa infranga cei mai puternici adversari si sa cucereasca noi si noi teritorii.
De asemenea ma fascineaza sa vad cum ferma pe care eu am gestionat-o sau orasul pe care eu l-am construit reuseste sa castige suficienti bani pentru a se dezvolta continuu, dar si cum raufacatorii sunt eliminati doar datorita faptului ca eroii mei sunt bine “ganditi”. Nu pot surprinde toate aspectele care ma fascineaza la acest tip de jocuri deoarece sunt foarte multe, dar in principiu sunt atras de faptul ca pot sa ma relaxez gandind.

Un comentariu la „Gandirea strategica”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *